Cykling och agility

Idag blev den en tur i MTB-banan som finns i den ena lillskogen, himla praktiskt då promenaden dit blir en alldeles lagom uppvärming. Det var tredje gången jag körde där och jag tror det börjar hända saker nu, jag är inte lika förvirrad längre 😉 Växlarna är lite annorlunda, finns ett reglage för upp och ett för ner, det som är för ner sitter på samma ställe som för upp på vanliga cyklar. Vilket gör att när jag i jobbiga backar vill växla ner råkar det ibland bli upp, och på raksträckor växlar jag ner när jag vill upp. Bromsarna skiljer sig också, de tar så galet snabbt och mycket. Har blivit ett antal tvärnitar när tanken var att bara bromsa lite.

Men det tar sig! Rötter är inte längre ett så stort problem, däremot stenar… Rätt vad det är kommer en smal hjulpassage med höga stenar, så pass höga stenar att pedalerna inte kommer genom. Plöpp! säger det och tvärstoppet är ett faktum.

Mide fick hänga med idag och hon är så duktig, det blir förstås inget drag i en snårig MTB-bana men jag tror hon uppskattade väldigt mycket att få springa i terrängen. Däremot gick det nog stundvis lite långsamt för henne, då försökte hon få igång mig. En hel del sträckor öste vi på dock, då blir hon lite smått galen. Tror det blev en runda på 5,5 km + promenad dit och hem.

Skönt att svalka sig i vattnet efteråt.SAMSUNG

Det blev även en tur till agilitybanan idag, med alla tre, vilket är lite smått rörigt men det känns elakt att lämna någon hemma när de alla älskar agility lika mycket. Fala börjar bli helt suverän, klarar av allt svårare situationer och blir bara snabbare. Hon har även börjat låta mer när det inte är hennes tur…

Mide är också duktig, men har hamnat i någon tokig hinderfas. Det finns nämligen hinder på banan, och så finns det TUNNEL och SLALOM. Allt annat är sekundärt. Fram med klickern och belöna upp hopphinder, som hon har fått för sig att springa förbi på raksträckor och liknande om slalom/tunnel finns längre fram. Lite backande i hoppandet på mig har det blivit också, eller hoppande är det inte riktigt. Men inte heller klistrigt beteende. Aja, roligt har vi båda och det är huvudsaken 🙂

Finaste Bumban vid banan. Älskar hennes blick, speciellt när hon är glad och förväntansfull ❤P1030656

2 tankar på “Cykling och agility

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s