Mide

Mide_liten-2

 

Namn:            AgD I AgHD I Light My Fire Barlest
Kön:                Tik
Ras:                 Berger des pyrénees à face rase
Född:              2010-12-03
Reg.nr:           SE15659/2011
Färg:               Svart (seal)
Mankhöjd:    44-44,5 cm
Vikt:                13,5 kg

 

Mide är mina första alldeles egna hund och ett resultat av flera års sneglande på bergern. Min önskan var en riktig allroundhund som jag skulle kunna göra mycket med och som har möjligheten att utvecklas om jag så skulle vilja. Jag hade även en hel del krav på utseende och temperament.

Det skulle inte vara en hund som kräver någon pälsvård eller där halva skogen följer med hem, men det skulle samtidigt vara en vädertålig päls. Kroppsbyggnaden skulle vara sund och helst av den mindre storleken då jag, framför allt av praktiska skäl, föredrar mindre hundar.  Det fick gärna vara en hund åt det lite mer reserverade, men aDSC_0200bsolut inte rädda, hållet då Loke är enormt folkglad. Lite utav en enmanshund helt enkelt. Det skulle även vara en förig hund med så lite jakt som möjligt i, men den fick inte vara extremt vek. Egna påhittigheter och upptåg uppskattas! Gärna en pratig och ljudlig hund också då jag är uppväxt med pratiga siameser. Sist men inte minst skulle det vara en galen hund som alltid är på! Och hittills stämmer allt klockrent på Mide.

När Mide kom stod det snabbt klart att det fanns mycket stress inombords, vilket inte var helt enkelt att hantera, det var mycket som ställdes mot sin spets. Hon hade många egna tankar och idéer, träningen lade vi på hyllan för ett tag, vilket såhär i efterhand var ett klokt beslut då vi kunde koncentrera oss på att få vardagen att fungera. Numera är stressen som bortblåst, vi har dock haft några större och mindre svackor, och Mide är bara glad, glad, glad och jag tycker om henne så mycket, ibland så mycket att det svämmar över i hjärtat.

I dagsläget är Mide en väldigt rolig hund, hon lär sig saker sanslöst snabbt. På gott och ont förstås. Samtidigt har hon en helt underbar personlighet, väldigt glad och nyfiken. Precis allt ska undersökas, alla väskor och fickor måste inspekteras, och allt jag plockar upp vill hon kolla på. Med enorm entusiasm hänger hon med på allt jag tar mig för. Älskar att gosa och bli kliad, sover intill mig varje natt.

Mide – min allra vackraste hjärtehund.

DSC_0195