Cykla

Ett par gånger har jag gett mig på att springa med Mide, men fler lär det nog inte bli. Hon tycker det är roligt första minuten, sen inser hon att jag är jättelångsam och att hon sitter fast i jättelångsamma jag. Då tramsar hon bara runt istället, stannar och nosar på några intressanta fläckar, för sånt har man tydligen tid med när man har en jättelångsam matte. Hon springer visserligen på och sådär, men det är inte i ett jämnt och fint tempo.

Men när vi går/vandrar så drar hon väldigt fint, så hon kan ju. Den senaste tiden har vi testat att cykla lite (självklart under de senare, svalare timmarna), och det verkar hon älska! När hon var lite mindre cyklade vi en del, dock bara väldigt korta sträckor och inte så seriöst. Nu däremot, ska jag försöka skola in henne i att dra mig och cykeln. Det kommer nog inte bli dra i den bemärkelsen att hon faktiskt drar så mycket, men tanken är att hon ska hjälpa till lite iaf.

Det är tyvärr rätt begränsat med grusvägar här i närområdet, i spåret får inte cyklar vara, så då får vi hålla oss till grusvägarna som är bredvid och runt spåren. Ca 4 km kan vi få ihop, de första 500 är asfaltsväg dock. Då får hon springa bredvid i gräset och vi tar det lugnt. Väl inne på grusvägen får hon välja tempo själv, men jag håller i henne så att hon får dra lite. Inte alls mycket, utan mer för att vänja henne. Sista biten får hon springa lös och så drar vi på, då blir hon helt tokig!

Och bara för att Mide är så söt (vilket jag vet att alla andra också tycker 😉 ), så kommer här en film på spektaklet!

 

Vi får se vad det blir av det här till slut, men himla roligt har vi iaf 🙂 Det är precis såna här saker som jag längtade efter att kunna göra när jag bara hade pappis. Visst att det går att cykla med en pappis, men det är knappast så att pulsen höjs och håret fladdrar i fartvinden.

2 tankar på “Cykla

  1. Ulrika Örtenberg

    Muskelpaketet Mide 🙂 Jag tror hon tycker det är jätteroligt att springa bredvid cykeln!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s