Svamp, smultron och sommarregn

Goda ting kommer i tre, sägs det. Jag är inte så vidskeplig, men idag var det tre goda ting som verkligen stack ut lite extra. Nämligen årets första svampar, årets första smultron och alldeles underbart sommarregn. Sommarregn kan nog vara bland det mysigaste som finns. Okej, jag säger nog liknande saker om rätt många ting, men det finns så mycket fantastiskt att uppleva ute i naturen. Och att uppleva sommarregn, som gör så att allt luktar än mer fantastiskt och svalkar alldeles lagom, det är riktigt, riktigt gött. Då är jag i nuet. När skogen glittrar och skimrar och ögonen får vila vart de än tittar.

Dagens tur toppades dessutom av smultron och svamp! Kantareller såg jag egentligen häromdagen, yttepyttesmå stigkantareller. Dessa var också stigkantareller, men betydligt större (för att vara stigisar) och fler. Dock är det så himla torrt i skogen just nu så de överlever nog inte så länge, varenda bäck och vattendrag ligger i torka. Hoppas det kommer mer och ordentligt regn snart!

Hela våren har jag gått och väntat på att få plocka smultron, och idag var det äntligen dags. Lite blandat utbud, några blommar fortfarande, men många var sådär underbart söta och solvarma. Allra godast är att plocka flera stycken och pressa de mot gommen med tungan. Tänk vad mycket fantastiskt det finns i vår skog, och jag är så himla glad för allemansrätten.

Fina blommor mitt i skogen, ingen aning om vad de heter dock.SAMSUNG SAMSUNG

Solvarma smultron!SAMSUNG

Kantareller! Dessa var bara en liten del av alla vi såg i skogen, och de fanns inte bara på ett ställe, utan flera 🙂SAMSUNG

Inte idag, men såhär snygga är Mide och jag när vi är ute och vandrar. Den där ryggsäcken alltså, jag älskar den redan ❤ Något tung, det finns de i samma storleksklass som är lättare, men den sitter som en smäck på mig. SAMSUNG

3 tankar på “Svamp, smultron och sommarregn

  1. Ulrika Örtenberg

    Åh, vilken härlig sommarpromenad det blev idag, trots lite regn så blev det mycket solsken 🙂
    Tänk, ryggsäcken är lika stor som dig 😉 så fina allihopa!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s