Backa slalom, handstands och så lite agility

Mides backa slalom blev såhär till slut:

Hon var lite seg efter en hel del agilityträning, så det är inte det bästa vi har gjort men det enda som finns på film. Och eftersom jag tycker det är ett rätt tråkigt trick så har vi inte kört något mer efter tillfället på film, vilket var över en månad sen. Men duktig är hon ändå med tanke på att hon blir så frustrerad om jag visar, en startsignal har jag visserligen.

Det senaste tricket vi håller på med nu är handstands, nu nä hon är friröntgad och allt, fast lite nojig är jag ändå… Vi har kört två pass hittills och det här andra passet (lade på lite musik så man ska slippa höra mig):

Jag tycker hon är riktigt duktig med tanke på att det är andra passet! Hon försöker fortfarande med att lyfta tassarna på en sida ibland, men det är nog för att hon inte riktigt har balansen och orken för båda bakbenen riktigt än. Jag gillar hennes sätt att lyfta baken, många hundar på youtube tar stöd på väggen och backar upp, men Mide lyfter hela rumpan. Att fasa ut väggen är nog inga problem alltså eftersom hon har förstått att det är lyfta baken och inte sätta tassarna på väggen som är grejen 🙂 När jag klickade Nero på det här så fastnade han just vid att han ville ha väggen som stöd, vi hann inte riktigt klart dock eftersom han flyttade sen.

Ett agilitypass på klubben har vi hunnit med också, tanken var att Fala skulle träna sllomingångar i hög fart, Loke skulle bara springa och leka med päronet och Mide skulle träna på hopp, tunnel, riktiga slalomet (hon tycker metallskenorna är lite konstiga och drar ner tempot) och så skulle vi klicka inte däcket.

Satt upp en bana/längre kombination som både Mide och Fala kunde köra och båda hundarna var grymma! Fala tog varenda slalomingång och hon börjar få riktigt fina svängar nu 🙂 Eftersom hon inte är ett dugg grundtränad i agility så har vi en del att jobba på… Mide var också helt grym! Jag var noga med att vara konsekvent i starterna och att bara säga hopp och tunnel, inget annat. Försökte vara övertydlig med armarna och kroppen också, och hon lyssnade så himla bra! Superfin fart och ingen tvekan alls hos henne, hurra! 🙂 Riktigt snygga svängar hade hon också, speciellt efter en tunnel som låg på en raksträcka med två hopphinder innan, ropade Mide! i tunneln och hon slickar tunnelkanten på väg ut mot mitt håll, fina hund!

Däcket gick bra också, lite shejping, kyckling och fem minuter senare satt det som en smäck. Måste förstås sätta in det i kombination/bana och sånt också. Slalomet gick väldigt bra det med, har knappt kört slalom alls den senaste tiden men jag tänkte prova bara och se vad hon gjorde. Och hon tog hela slalomet med en-bens-tekniken! Inte i samma tempo som på rustaslalomet men det var inte långt ifrån 🙂

2 tankar på “Backa slalom, handstands och så lite agility

  1. Vicky

    Vad duktiga ni är. Busfröet brukar gå på framtassarna när han har trasslat in sig med bakbenen i kopplet. Men jag tror inte han ens vet att han gör det.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s