Stadspromenad

Igår kväll fick Mide, äntligen, lite ordentlig aktivering i form av en stadspromenad tillsammans med några andra unghundar. Vi tränade på allt möjligt, hoppa upp på saker, bara kunna gå, träna på torget, gå på annorlunda underlag och till sist åka buss hem från resecentrum. Vi träffades nere på stan och Mide och jag gick ner, precis när vi var vid kyrkan började den att ringa. Mide blev inte stressad men jag tror hon undrade lite var det kom ifrån så vi busade och lekte lite, efter det brydde hon sig inte om ljudet. När vi sedan kom fram till de andra hundarna skällde hon lite men hon kunde avreagera snabbt, och efter det skällde hon inte en enda gång på de andra hundarna, varken kända eller okända! Känns väldigt skönt att hon har börjat utvecklats en hel på den punkten, de andra unghundarna gick dessutom fram till henne flera gånger och hon sa inget då heller. Hoppas verkligen att hon börjar lära sig att det är okej att andra hundar är nära henne och att det inte händer något farligt bara för att en hund kommer fram.

Men hon tyckte allt att det var lite jobbigt i början med de andra hundarna, ville inte ha dem bakom sig, men när vi gick bakom dem kunde hon faktiskt nosa lite på dem. Ett tag blev hon lite stressad och varken godis eller rösten hjälpte så då bar jag henne en kort sträcka. Efter det blev hon glad igen, mot slutet av promenaden gick hon faktiskt med normal svans bredvid de andra hundarna, framsteg! 🙂

Hemfärden på bussen var hon väl inte överdrivet förtjust i men hon tog iaf godis hela tiden och när vi hade gått av bussen blev hon sig själv igen direkt. Men första gången man åker buss får man tycka det är lite konstigt.

Lite jobbigt är bara att hon har så mycket energi nu när hon inte har fått några längre promenader, men så fort Loke piggnar på sig och han inte behöver vakas över hela tiden så ska Mide få komma ut och sträcka på benen. Men hon är riktigt jobbig, igår var hon inte ett dugg trött och imorse när jag vaknade hade hon tuggat sönder en tuggummiburk (som stod lång in på en bänk), en oanvänd bajspåse hade hon hämtat från jackfickan och strimlat, flera toarullar hade hon tuggat sönder, alla leksaker hade fått sig en omgång, kuvert hade hon hämtat också och tuggat sönder och biabädden hade fått lite större hål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s