Utställning

Idag var det lillfjärts första riktiga utställning, de två tidigare har ju bara varit i valpklass. Syftet med utställningen var att Mide skulle få miljöträning och att det skulle vara en liten avcheckningen på hur långt hon har kommit i sin utveckling, ibland känns det ju lite som om att vi står stilla.

Inför utställningen var jag väldigt nervös, bedömningsgrenar är verkligen inte min grej. Agility går hur bra som helst men lydnad och utställning gör mig väldigt nervös. Dessutom var domaren Åke Cronander och han har dömt Nero en gång tidigare, och då tyckte han Nero var för tjock (men i mitt tyckte var han helt perfekt i kroppen). Och Mide är ingen slimmad berger, hon är ju lite grövre, jag tycker inte att hon är tjock dock. Sedan vet jag att vissa domare är väldigt noga med tillgängligheten och att de absolut inte får vara reserverade, och det hade ju blivit väldigt pinsamt om domaren skulle bestämma sig för att dra certet med tanke på att hon var ensam i rasen.

Men jag hade inte behövt oroa mig, Mide var så duktig så! Hon blev inte alls så påverkad av miljön som jag trodde hon skulle bli, det var helt sjukt trångt och ringen var dessutom den minsta jag någonsin sett. En rallybana, en valputställningsring, en till uställningsring och sen skulle alla få plats med burar och grejer i mitten. Men jag hade sett till att bunkra rejält med olika godisvarianter, förutom de vanliga godiset i form av torra leverbitar och kattmat så hade hon också, skinka, fläskfilé, torkad lever och pannkaka. Och när vi väl var inne i ringen var Mide väldigt pepp och trodde att hon äntligen skulle få göra något roligt. Hon började med att sätta upp framtassarna på domaren och hälsade på honom, lite svansvift fick han också 😉 Själva klämmandet och pillandet tyckte hon väl inte var det roligaste hon varit med om men hon tog det bra, tänderna fick han kolla på också. När vi skulle springa lite så tyckte hon det var superkul och galopperade lite, så det blev två varv vi fick springa. Och när vi stod uppställda framför domaren pep hon och tyckte det var tråååkigt 😉 Resultatet blev BIR och Cert! 😀 Hennes kritik blev:

”Mkt tilltalande helhet. Välformat huvud. Feminin. Mörka ögon. Rörliga öron. Fin hals. Mkt välkroppad, bra förbröst, ben och tassar. Utmärkta rörelser från sidan. Bra päls. Inte helt ren i färgen”

Jag behöver väl knappast säga att jag gillar den här domaren 😉 Han sa inget om att hon var lång i kroppen, att hennes svans är lite för mycket kringlad, inte ens något om att hon inte är så slimmad. Ställer gärna för honom igen 🙂 Han verkade dessutom gilla Mide, frågade en hel del och pratade med henne. Han frågade också om hon alltid har varit så ljus där bak, jag svarade ”ööhh… Det har växlat”. Kunde ju inte säga att hela hunden har varit mer brun och grå än svart liksom 😉 Fast nu har jag inte tänkt att Mide ska ha en utställningskarriär, men lite titelnördig måste jag väl erkänna att jag är eftersom hon är min första riktiga hund. Fast det skulle vara väldigt pinsamt om ett utställningschampionat blir hennes enda titel med tanke på att jag inte bryr mig om utställningar ett dugg. Får nog ta sista certet efter att vi har fått någon annan titel först 😉

Efter hennes bedömning åkte vi direkt hem, kände inte för att vara med i finalen sen. Jag var dessutom redan väldigt, väldigt nöjd med Mide och mig själv!

Lite halvkassa bilder, dåligt ljus plus den lilla kameran. Men man ser iaf att hennes svans är normal och hon backar inte undan 🙂

Duktiga hunden stod så fint! Fast här pep hon en hel del också…

Efteråt var jag såhär glad över att Mide inte hade ballat ur!

Och så måste man ha en ståbild när man har vunnit så många rosetter såklart:-D Och så fick hon visa upp sitt nya fina halsband med! (Självklart lyckades hon trampa lite på rosetterna så att de blev smutsiga)

Fast det är itne alltidsnygghunden blir snygg…

Och sånågra närbilder på hennes superfina halsband, som passande nog har myror på sig 🙂

5 tankar på “Utställning

  1. Vicky

    Grattis till både dig och Mide. Jag har ställt Busfröet för Åke en gång för länge sen. Jag tyckte han var hård men rättvis. Det gick inte så bra för mig och Busfröet den gången, men det är ju för att Busfröet är så vansinnigt ful =)

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s