Status på flocken Normal

Mide – Prover på både knöl och furunkulos är skickade för analys och förhoppningsvis kommer svaren vilken dag som helst, den här veckan bör de komma iaf. Vi tvättar varje dag med specialschampo fortfarande, men ingen förbättring än. Hon är så snäll, lilla Mide. Att pilla på tassarna är inte hennes grej, hon är väldigt kittlig, men varje kväll står hon ut och gör precis som jag säger och väntar snällt i 10-15 min medan schampot verkar.
Ögat blev bättre efter första omgången droppar, men efter ett par dagar kom det tillbaka på båda. Inte lika mycket, men veterinären var inte nöjd så vi kör en annan medicin, en salva den här gången. Och samma visa här, Mide gillar det verkligen inte, men står ut varje morgon och kväll. Den här sorten är som en kräm dessutom, går inte att droppa utan måste appliceras rakt på ögat.
Hon har känts lite nedstämd senaste veckan, energin och uthålligheten finns där, men hon känns inte lika glad och lycklig. Funderar på om borrelian kan komma i skov, kanske kan var hormonellt kopplat? Hon har ju nyss löpt. Tycker symptomen påminner om de (få) hon hade när hon var som mest sjuk i borrelian.
Vikten är oförändrad, 14,9kg senast hos veterinären. Men nu har jag gått upp till 100g per måltid, fortfarande mycket lägre än vad hon fick förut dock. Jag stod inte ut med hennes konstanta vrålhunger, det började påverka våra promenader och övriga aktiviteter. Vilket inte är okej. Och går hon ändå inte ner på 60-70g kan hon lika gärna få lite mer och ändå vara tjock. Blodprov för att kolla sköldkörtelproblem och liknande måste dock vänta till furunkulosen läkt, annars kan värdena vara missvisande.

Loke – Slog av en av hörntänderna och fick en tur till veterinären han med, borde höra om de har klippkort vid det här laget… Som tur är var inte pulpan blotlagd, iaf inte vad veterinären kunde se, däremot skulle hans tandsten behöva åtgärdas. Så en allmän hälsokoll gjordes och han har tydligen ett kraftigt blåsljud på hjärtat. En hunds vilopuls är runt 30, han kom inte ens upp i det hos veterinären när han var stressad. Nu väntar vi på ultraljud av hjärtat för att se hur långt gånget det är, därefter får vi ta beslut om vad som är bäst för honom.
Blåsljudet märks dock inget i vardagen, han är superpigg och röjer på promenaderna som en unghund. Häromdagen var vi ute i 2,5h vid torpet och gick off-road i rejält kuperad terräng, sista minuterna gick vi på en åker och grusväg tillbaka till torpet och han rusade fram och tillbaka. Senare på kvällen kom han och frågade om vi inte kunde göra något mer. Så länge han mentalt känner sig pigg och vill göra saker ska han få göra det. Han älskar att springa och röja i skogen, han skulle må jättedåligt om det togs bort.

Det är lite slitsamt med allt elände just nu, speciellt efter allt som precis varit med Fala, men jag är så glad över att både Mide och Loke fortfarande finns vid min sida och än så länge har vi kvar våra promenader. Där njuter vi alla tre för fullt.

Några bilder från vår promenad vid torpet. Inte så många, men det är svårt att fota i så pass eländig och kuperad terräng. Vill inte riskera att trilla och ha sönder kameran. Just vid dessa bilder cirklade en rovfågel lågt över våra huvuden, väldigt häftigt!

dsc_4297dsc_4305dsc_4319dsc_4335_2dsc_4391

1 tanke på “Status på flocken Normal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s