Valpar

Det blir inga valpar på Mide den här gången. Tyvärr.

Både Mide och Speed skötte sig jättefint, men de fick inte riktigt till det. I ett avelsarbete är det många bitar som ska passa, en bit är att ha en portion tur – den här gången fattades det.

Det känns ledsamt, på flera sätt, att det inte blir några valpar.

Många tankar som har bearbetats, beslut som tagits. Besvikelse, och delvis lite sorg över att det kanske aldrig blir en Midevalp i min lilla flock. För hela anledningen till parningen var för att utöka flocken och få en föryngring. Det märks att hundarna här börjar bli äldre och inte riktigt klarar av den aktivitetsnivå jag önskar hålla.

Jag vet att avel ser ur såhär, det har varit många besvikelser och missöden med kattaveln som förberett mig. Jag vet att det är en risk att bara ha en avelshund i ett avelsarbete. Men bergers växer inte på träd, inte heller bra bergers, än mindre individer som passar avel och samtidigt uppfyller mina krav. Mide är min bild av en bra stamtik, kanske inte den vackraste eller bästa på alla plan – men med riktigt bra gener att gå vidare med. Det finns många bra saker att bygga vidare på, vilket jag verkligen sett fram emot att få göra.

DSC_0813

Men, även om det inte blir valpar vid det här löpet är jag ändå väldigt glad för hela upplevelsen. Jag har fått erfara så mycket, på så kort tid. Erfarenheter jag inte skulle kunna fått på något annat sätt. Det är nog svårt att fullt ut kunna förstå vad avel innebär, utan att själv uppleva det – både praktiskt och teoretiskt.

Dessutom fick jag se en väldigt fin sida av hund- och avelsvärlden, nämligen en stöttande och sympatisk sida. Jag har samtalat med och träffat så många fina personer, kommer inte ihåg vad jag sagt till vem, men jag hoppas jag lyckats komma ihåg att tacka alla för all hjälp jag fått.

För att inte tala om det gäng till valpspekulanter som följt mig på vägen, och också väntat och längtat, men samtidigt kunnat visa förståelse för att det inte alltid går som planerat – hur mycket man än önskar något. Det får mig att vilja fortsätta och göra nya försök. För det finns en tanke om att försöka igen vid nästa löp, visst gör det det.

Men först ska vi ha sommar, ladda batterierna och deltaga i triathlon med hund och åka på fjällsemester, vilket inte hade varit möjligt med valpar. Sedan kommer vi igen med nya krafter! 🙂

DSC_0919DSC_1042DSC_1059DSC_0972DSC_1144DSC_1075DSC_1120

 

1 tanke på “Valpar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s