Triathlon med hund

I slutet av sommaren anordnar Agardhs Hundsport AB en triathlontävling där hunden ska vara med, ett himla skojigt påhitt! Dessutom går anmälningsavgiften till välgörenhet. Tävlingen är inte officiellt, så inget grönt kort, särskild klubbtillhörighet eller annat administrativt krångel behövs för att få deltaga. Det enda som krävs är att simma 100 meter, cykling (drag eller bredvid) 3,9 km och till sist löpning (drag eller bredvid) i 4,6 km.

Klicka på bilden nedan för att komma till arrangemanget.logga-triathlon

Tanken är att Mide, Grimm och Fala med respektive förare ska ställa upp som ett lag. Dock har vi en hel del träning framför oss innan vi är där. För det första simmar bara en av tre hundar (frivilligt 😉 ), en förare har lunginflammation just nu och en annan förare (jag…) har svårt för löpningen. Men det ska bli riktigt roligt, känns som en lagom utmaning.

Problemet är att jag inte vet hur träningen ska läggas upp med allt jag vill göra utan att köra slut på hundkraken. Mide säger förstås inte nej till ett fullspäckat schema, men så har hon inte heller koll på var hennes bristningsgräns går. Det är inte heller bara den fyrbenta som ska tränas, utan även den tvåbenta. Så nu springs det. Och cyklas. Och allt annat som går just nu. Och jag lär mig äta kvarg. Enligt coachen är det tydligen sådant man gör vid ‘riktig’ träning. Vet inte om jag är beredd att hålla med…

Behöver bli rätt mycket varmare för simträningen, men där har vi en del att kolla av. Mide är inte så van vid att jag simmar bredvid, inte heller har jag koll på hur långt 100 meter är i öppet vatten.P1040126

4 tankar på “Triathlon med hund

 1. toktassarna

  Hehe, för de där sträckorna behöver du inte klara kvarg om du inte tycker om det 😀 Men annars tycker jag det kan vara ganska gott om du häller på yttepyttelite koncentrerad äppeljuice o äter med en näve nötter o kanske några russin. Som efterätt!

  Låter faktiskt ganska roligt, men jag vet inte om JAG kan simma så långt 😀

  Svara
 2. Ulrika Örtenberg

  Kvarg är nya mellanmålet 🙂 Det kommer att gå som en dans alltihopa, i alla fall för dig!

  Svara
 3. vattensafir

  Men vilket påhitt, fy för att bada när det inte är sommar, brrrrr.
  Stort lycka till! Vi håller tummarna för er! 😀
  Och vill ni satsa på bättre produkter än kvarg, så rekommenderar jag produkter som Norska skidlandslaget använder (Forever living products)! 😉 Hör av dig för mer info.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s