Vinter

Och så kom vintern hit. Typ. En del snö och minusgrader några dagar i rad får vid det här laget räknas som vinter. Redan i mitten av nästa vecka ser det ut att bli plusgrader. Nåja, vi är glada över den vinter som är här och försöker ta tillvara så gott vi kan på den. Vilket innebär skidor igen, woho! Har åkte ett par gånger nu och när jag bara har Mide klarar jag av att både svänga och hålla balansen, nästan, nio av tio gånger går det bra.

Men vi har så skoj, Mide jobbar jättefint och är så lyhörd. Nu när jag börjar få smak på fart kunde jag inte låta bli att testa startkommandot till cyklingen (det som jag inte längre använder i cyklingen utan flyttat över till agilityn ), men det var en dålig idé. Speciellt eftersom vi var i backe med sväng efter. Mide blir G-A-L-E-N av startkommandot och exploderar framåt (iaf vid cyklingen, därav flytten till agilityn).

Hittills har mest åkt femman i Vidingsjö, men det är så kort. Det är över innan vi ens börjat. Milen är väldigt mycket mer krävande terrängmässigt, för mig iaf. Så bra är jag inte på att svänga än 😉 Ska se om vi kan testa en annan runda imorgon.

Efteråt gick vi en promenad så att även Lilleman fick göra något. Har lite dåligt samvete över att han inte får göra lika mycket som Mide, för även om han inte kräver lika mycket vet jag att han uppskattar det. Han vill dessutom vara aktiv. Och en promenad gör honom inte sådär nöjd att han däckar väl hemma igen. Men jag vet verkligen inte vad jag ska hitta på med honom.

Dagens promenad blev halva stig, halva off-road. Det var tungt, väldigt mycket snö på sina ställen. Frös som tusan också, brukar egentligen promenera först och åka skidor sen. Men visste inte riktigt hur skogen var idag, blir Loke blöt på promenaden finns det inte en chans att jag kan lämna honom i bilen medan Mide och jag åker. Det är bara att åka hem igen då. Kameran var med, men jag frös och hade fel vantar på mig. Några bilder blev det dock.

Hur man ser ut efter att ha släpat på sin matte? Typ såhär. Mest uttråkad över att vara stilla alltså.DSC_6147Bästaste och duktigaste Mide! Älskar att hon är så allround!DSC_6153

Med Obtrack, Hurttas fleeceoverall och två filtar håller han sig väldigt varm under tiden.DSC_6164

Ute på tur – aldrig sur!DSC_6172

Loke har två saker han alternerar mellan på snöpromenader. Antingen är han hack i häl…DSC_6180

…eller så gräver han ner huvudet i snön.DSC_6212-2

‘Cause why not?DSC_6214

-Matte, var gömde du dodisen?!DSC_6208

Han är så duktig Lilleman, beklagar sig aldrig i terrängen. Han må gnälla inomhus ibland, i förebyggande syfte förstås. Men aldrig när vi är ute. Bästa kämpen!DSC_6226

SNÖ!DSC_6249

1 tanke på “Vinter

  1. Ulrika Örtenberg

    Härliga vinter och underbart med skidor 🙂 . Söta Lilleman som kämpar på och duktiga arbetsmaskinen Mide ❤

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s