Tandläkarbesök

Idag har Loke fått en munsanering av tandläkaren, igen. Vi brukar skoja här hemma om att Loke iaf var billig i inköp och är billig i drift, för det är inte billigt med munsanering. Inte någonstans. Dessutom togs blodprover eftersom han är så gammal. Men nu är det gjort och han fick faktiskt behålla en hel del tänder, som tur var. Befarade att hörntänderna behövde åka, men det var några incisiver som rök. Varav två stycken så pass infekterade att nosbenet blivit lite skadat, men det kommer att läka.

Baktänderna var hur fina som helst dock, och för sin ålder tyckte veterinären ändå att han har bra tänder. Verkar som att det hjälper med lite BARF, tanken är att han ska fasas över helt till det, bara jag lär mig tillräckligt. De bakre tänderna verkar kunna hållas i schack med en del bentugg, men de främre verkar kräva lite mer. Och någon mer munsanering vill jag helst inte göra, han blir bara äldre och äldre liksom, det är inte helt komplikationsfritt med sövning.

Något roligt däremot var att hans värden är helt perfekta! Vilket är roligt med tanke på att han har fasats över allt mer till BARF. Jag har aldrig tvivlat på BARF som utfodringsmetod, däremot har jag tvivlat på mina egna kunskaper 😉 Han väger 3,7 kg och är även där perfekt. Passade även på att be dem kolla analsäckarna, de visade sig vara fulla och fick en tömning. Fick även instruktioner i hur jag kan ta det hemma.

Gammelman är därmed i tipp-topp, hoppas att det håller i sig. Vore så olyckligt om hans kropp gav upp mycket tidigare än hans huvud… Fina, älskade Lilleman ❤

1 tanke på “Tandläkarbesök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s