Varma dagar

Den här veckan har varit allt annat än höstig, över 20 grader under dagarna och över 35 i solen. Tråkigt med sånt här varmt väder, man är helt seg och slö i värmen, men under kvällen försvinner ljuset så fort att knappt inget hinns med. Idag har det blivit vilodag för hundarna, och mig. Loke är mycket missnöjd, ligger och väspiper på ett väldigt irriterande vis. Lite agilityträning har det blivit i veckan, en dag träffade vi Linnea. En annan dag fick vi riktigt finbesök från Jönköping, Emelie kom med sina bergers Magi och Lille-Bengt. Himla trevligt!

Under träningen med Linnea kändes Mide inte alls på hugget, hon var med, men det var inte tillsammans med mig. Några saker gjorde hon fint, andra var mindre bra. Men hennes matte var lite så också, och Mide kan ju inte hjälpa att hon har en smått virrig och uppochner-matte. Söta Zumi var med, hon är så underbart tokig och egen, påminner väldigt mycket om Loke.

Zumi fastnade på några bilder!

Shibaryck!DSC_1161

MattejaggickgenomdenJETEäckligatunnelngemigDODIS!DSC_1166

Zumi kan hon också.DSC_1179 DSC_1222

När vi träffade Emelie blev det mycket träning, men också även mycket bergerprat. Så himla underbart skönt att helt öppet och ohämmat kunna prata om allt möjligt när det gäller berger. Det är inte många som klarar av det, tyvärr. Att kunna säga precis vad som helst till någon som är precis lika insatt i linjer och individer som jag är, var helt fantastiskt! Jag tycker det är helt okej att ha olika åsikter, det betyder inte att jag inte gillar den personen. Så länge man kör med öppna kort och är ärlig, vill säga.

Förutom väldigt mycket prat och bollplankande, blev det även mycket nyttig träning. Mide var lite mer med, men sådant som vi har haft problem med, gick strålande. Sådant som har suttit förut gick tokigt. Så är det med en bebis 😉 Riktigt roligt att få se Magi och Lille-Bengt in action dessutom. Speciellt Lille-Bengt är en helt fantastisk hund. Det drivet, fokuset och den uthålligheten. Han var en liten stjärna och precis så jag vill ha bergers. Mindre hållet, men inte för liten, sund och sportig kropp. Trevlig utan att vara för social, inte dugg brydd över omgivningen. Fler sådana bergers tack!

Alldeles underbart tokig!DSC_1329 DSC_1346 DSC_1360

Mamma Magi var väldigt fin hon också, och riktigt duktig!DSC_1412 DSC_1451

Väldigt härligt uttryck 🙂DSC_1473

Vi körde lite running också, Mide har väldigt mycket studs i sig. Lille-Bengt likaså, men han verkade snappa upp vad det handlade om, även om det kanske inte ser ut som det 😉DSC_1477

Hej och hå, snabb som tusan är han.DSC_1479

Mamma Magi visar hur det ska se ut, supersnyggt!DSC_1514

DSC_1518

Visst syns det att Lille-Bengt och Mide kommer från delvis samma linjer, men de har även lite olikheter. Båda är dock av en typ som jag gillar.DSC_1483 DSC_1484 DSC_1531

2 tankar på “Varma dagar

 1. vattensafir

  Sicken blick han ger 😉 Riktigt fin!
  Alltid lika roligt med träning. Önskar jag hade någon i närheten som kunde träna med mig 🙂
  Jag hittar inget mer om ”sekunder och whippets” som jag skrev om på FB.
  Men som jag tolkade det så har det å göra hur tassarna är formade och hur hunden själv sätter ner sina tassar – fram till ”avspark”. Men tror det är generellt för många raser just att hålla klorna korta.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s