Omnomnom, typ

För ett år sedan gjorde Loke en munsanering, några tänder åkte väck och de som blev kvar var vita och fina. Men redan nu börjar han få tandsten igen. Och med tanke på att han bara blir äldre och äldre, är det inte direkt lockande att hålla på och söva honom titt som tätt. Det finns dessutom roligare saker att göra för de pengarna. Jag borstar och skrapar så gott det går, men han hatar det verkligen. Tänderna längst bak är rätt svåra att komma åt också, han har ju lite annan huvudform än t.ex. Mide och tervarna.

Den senaste tiden har han fått en del revben att gnaga på. Nackkotor ska tydligen vara bra också, men det har jag inte letat efter. Jag kan verkligen se fördelarna som finns med barfkost, men jag skulle nog inte klara av det… Revben känns därför lite lagom att börja med. Hårda ben, märgben och dylika ”belastningsben”, är egentligen inte så bra. Flisar det sig blir det vasst, emedan revben är mjukare och kan med lätthet tas om hand av hundkroppen.

Ett ben till Loke, ett till Mide (även hon får ibland).P1020031

Loke var mycket skeptisk i början… Äta OCH tugga själv?P1020032

Så jag fick hålla i benet, då kunde han slicka lite på det.P1020043

Efter ett tag tror jag hans huvud kopplade vad det var för något, och numera ser han ut såhär:

 

P1020055

Mide älskade det från början, slukar benet med hull och hår. Loke nöjer sig med att knapra på benet, sen får Mide äta upp det allra sista av det halvknaprade benet. Än så länge har jag inte märkt något på tänderna, men jag är nöjd bara det inte blir värre. Däremot är det ingen av hundarna som har blivit dåliga i magen, tvärtom, de är superfina, fasta och hårda.

1 tanke på “Omnomnom, typ

  1. Ulrika Örtenberg

    Lördagsgodis 🙂 hoppas att det hjälper tänderna, i alla fall så att det inte blir värre!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s