Vad härnäst?

Den här sommaren är inte så planerad när det gäller tävlingar, vi ska fokusera väldigt mycket på att andas och på att bara vara. Någon liten tävling här och där blir det säkerligen, men Mide och jag behöver köra ihop oss mer. Nu tycker jag faktiskt att vi har kommit så långt att vi kan fokusera på att bli helt startklara i klass I. Vi har kommit förbi det där ”träna på att tävla”, tror jag iaf 😉 Lydnaden är vi inte riktigt redo för än heller, och i viltspåret behöver vi gå ett riktigt öppenspår för att känna av hur vi ligger till.

Men sysslolösa ska vi inte vara i sommar! För att få utlopp för min och Mides rastlöshet så har jag planerat in några vandringar. Vi håller oss här i närområdet dock, men med lite mer erfarenhet i ryggen kan vi nog vidga våra vyer snart. Vis av förra årets vandring så blir det tält den här gången, trots att det tar en hel del volym och vikt. Men med tält så blir jag inte bunden till en särskild punkt jag måste komma till, försvinner leden/markeringarna kan det vara skönt att kunna ta natt var som helst.

Den första sträckan som är inplanerad är 40 km och går i kuperad terräng men på skogsvägar till stor del, vilket är både bra och dåligt. Stigar är ofta lite knöligare men betydligt mjukare, minns fortfarande med fasa de sista långa backarna på den hårda grusvägen som var ett par kilometer innan vindskyddet. Men med tält, och därmed tyngre packning, kan det vara skönt att inte snubbla titt som tätt, risken för att leden ska försvinna borde vara mindre också. Det största pluset med den sträckan är nog dock att det finns kallkällor längs med, det är galet torrt i skogen just nu!

Mide och Loke testar tältet, tror minsann det får mycket väl godkänt 🙂P1010633

Smidigt tunneltält, kommer nog bli perfekt, håller myggen borta också för ”fönstren” är utrustade med myggnät.
P1010635

Längtar verkligen till skogen och naturen, när som helst kommer smultronen dessutom, gott!P1010685 P1010707 P1010709

Katten Lilja längtar mest till solen.P1010720

Katt på metervara?P1010719

2 tankar på “Vad härnäst?

 1. Ulrika Örtenberg

  Tält och tält, tja du vet ju att du klarar att sova under bar himmel också, eller i vindskyddet 🙂 Du och Mide klarar allt!

  Svara
 2. Eva H

  Länge sedan detta skrevs, men jag (som ramlat in från HumleSpunkarna) läste dina tankar om öron och såg ”siames” nämnas. Alltså måste det letas siames! Och jag hittade henne!
  Tur man inte köper dem för meterpris… I alla fall i vuxen form:)

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s