Askersund

I Askersund fanns det tunnelbana för de hundar som ville, himla bra påhitt måste jag säga. Speciellt såhär efter vintervilan, hundarna får rusa på utan att behöva hoppa och göra alltför tvära svängar. Det fanns en seniorklass också, men 20 cm i tungt ridhusspån är rätt jobbigt för en pappis som är 26,5 cm och lite till åren. Ett hinder skulle gått bra, men inte så många som i en hel bana.

Så det blev tunnelbanan för Loke och tunnelbanan för Mide, och oj vad Loke älskade det. Agilitytävlingar är verkligen hans grej, hela han lyser upp och blir helt galen. Skäller på allt och alla, kampar med kopplet och gräver i sanden. Att hans lite kortare och äldre ben inte har så mycket att hämta mot de unga och långa sheltiebenen bryr sig inte han om. En femteplats blev det, av runt 20 ekipage, inte så pjåkigt ändå!

 

Lilla Mide fick springa en egengjord tunnelbana, men jag hade inga mål egentligen. Mest checka av hur det såg ut efter vinteruppehållet. Och hon var så duktig så. Hon drog som tusan in mot manegen och visste att vi skulle göra något, hon var riktigt pepp och laddad! Kontakten var det inget fel på heller, hon såg själv till att vi behöll den, även om hon då och då tittade bort för att skälla på de andra hundarna (men det var mest för att hon var laddad). Ingen problem med kontakten i starten heller. Nu hoppas jag att det fortsätter i den här riktningen, men jag tänker verkligen inte ha bråttom, det får ta den tid det behöver.

Eftersom vi blev klara efter tunnelbanan hann vi med att gå en liten promenad på strax över en timme, men det hade snöat där så det var blaskigt och väldigt blött. Stackars Loke var allt annat än torr och frös en hel del. Lite roligt var det att vi såg annorlunda djurspår, påminner om grävling, men jag tycker att spåren är lite större än vad grävlingars beskrivs som.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Mide var duktig och rullade ihop sig som en boll, men hon hade svårt att verkligen sova i ridhuset, i cafeterian gick det bättre.P1010187

Tlött vovve…P1010192

Gamlingarna var ordentligt påklädda och invirade!P1010191

Allra sötaste och goaste Signe.P1010198

2 tankar på “Askersund

  1. Ulrika Örtenberg

    Bra jobbat av alla vovvarna! Förstår att Loke var i sitt esse, han som älskar uppmärksamhet och agility 🙂 Härligt att han fick hänga med!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s