Mide mognar på riktigt?

Lite sakta men säkert så håller vi på att ta oss ur dvalan. Jag insåg att den stora energiboven var att jag saknade att göra saker, och utan energi är det svårt att få fram någon motivation. Förra fredagen bestämde jag att det fick vara nog, det fick vara slut på att inte göra saker. Så då packade jag ner lite tyngder i vandringsryggsäcken, tog på mig pannlampan och gick ut i mörkret och tystnaden och bara njöt. Därefter har det bara rullat på med roliga saker, och motivationen har äntligen varit på topp!

Det har varit bergerträff, lydnadsträning, tävlingstittande, klickerträning, trickträning, kroppskontroll, fysträning, hårdaviltspår, miljöträning och så har vi fått till en hel del 2-timmarspromenader. Den lilla svarta, och även den mindre vitbruna, har varit väldigt lugna de senaste kvällarna. Skönt 😉

Idag blev det viltspår på asfalt, två stycken på vardera 50 meter ungefär. Och som vanligt är hon superduktig så fort hon lugnar ner sig lite. Andra halvan av det sista spåret gick alldeles perfekt, men det tar ett tag innan hon kommer på att inte rusa framåt i 150… Efteråt gick vi till en affär och tränade lite vid ingången, och åh, hon var så jäkla fin. Allt bara klaffade utan att jag behövde göra något. Vi var på samma sida precis hela tiden, inte en enda gång flöt hon in i sin egna värld, inte ens när vi gjorde lite svårare saker. Och då hade hon rejäl störning i form av människor som klampade en meter ifrån henne, bilar som kom och åkte några meter bort, människor som stod och tittade, kundvagnar som rasslade till bakom.

Vi var ett team, Mide och jag, jag lyssnade på henne och hon lyssnade på mig. Min fina älskade Mide, och jag. Tillsammans.

DSC_1958

4 tankar på “Mide mognar på riktigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s