Ågelsjön, Kolmården

Igår packades vovvarna in i bilen och vi åkte till de vackra Kolmårdenskogarna, rundan för dagen blev Ågelsjön, det var länge sedan vi var där sist. Senast vi var där var nog i februari i år. Jag gillar verkligen att gå i Kolmårdenskogarna, tänk om man bodde så att man hade ett stenkast dit. Kuperat och med mysig skog. Tyvärr stötte vi igår på väldigt mycket skövling vid ett ställe, men som tur var fanns det en hel del orörda ställen kvar. Fyra timmar traskade vi runt i skogarna, 13 km ungefär, gick alldeles för fort. Helt underbart att vara ute med finaste flocken och bara ägna sig åt att vara och andas.

Det finns riktigt stora stenar i Kolmården.

En av mina absoluta favoritskyltar som man kan stöta på ute på tur, få saker går upp mot en slurk kallt, fräsch vatten. Tyvärr var inte den här källan så fin dock…

Men det gjorde inte så mycket för vi hittade annat gott vatten, och så hade vi förstås med vatten.

Halt och knöligt att gå där traktorn hade kört så vi fick gå bredvid ”stigen” en bit, Loke safeade dock, för lättviktare var det enklare på vägen än off-road.

Vid ett ställe försvann Mide och hon kom inte när jag ropade, blev lite misstänksam men jag hade mina aningar om vart hon var. Mide hade förstås försvunnit ner i en gölpöl och tog sig ett dopp, hon måste ha kommit ihåg att det fanns ett bra badställe där.

Mide kom också ihåg var vi brukar stanna och fika, fast den här gången fikade vi på ett annat ställe. Hon såg lite snopen ut när vi andra gick förbi och fortsatte.

Vackra Ågelsjön!

Finaste flocken! ❤  (Det är verkligen inte lätt att få tre hundar att sitta still och även posera fint samtidigt som de ska titta in i kameran)

Härligt kuperad terräng, skönt att få jobba lite med benen 🙂

När man har jobbat sig uppför ett tag så belönas man med underbar utsikt, Mide spanar såklart.

3 tankar på “Ågelsjön, Kolmården

  1. Ia

    Ja, Kolmården och Ågelsjön är verkligen vackert! Det är något visst med vatten och i kombination med härlig skog är det oslagbart.

    Svara
  2. Vicky

    Ååh, du har alltid så härliga promenadstråk. Här hemma har vi jättemycket skog, men den är tät tät tät med larvigt mycket stenbumlingar precis överallt som gör att man måste se ner i backen hela tiden under promenaden för att inte slå ihjäl sig.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s