MH

Idag var det en stor dag för lillfröken, idag var det nämligen MH som stod på schemat. För mig kändes det viktigast att få en 1:a på skottet, jag vet att hon är skottfast och då vill jag förstås att protokollet ska visa det. Avreaktionerna ville jag att hon skulle få bra på också, men resten kändes rätt oväsentlig. I det stora hela är jag mycket nöjd med resultatet och hon förvånade mig inte. Jag vet på ett ungefär hur Mide är och idag blev det bekräftat svart på vitt, Mide fick alltså inte helt plötsligt för sig att människor är det bästa som finns eller att skumma saker inte ska skällas på 😉 Coachen var med och filmade såklart, och Mide kunde inte låta bli att då och då springa bort och kolla om Coachen fortfarande var kvar.

Jag ångrar inte att Mide fick gå ett MH, det var väldigt roligt och lärorikt, kan absolut rekommendera det! Måhända att bergers ofta inte ser så trevliga ut (för de som inte kan rasen) genom att läsa ett protokoll, men det är bara en beskrivning, vilket är viktigt att komma ihåg. Och efter idag vågar jag nog påstå att Mide är en rätt rastypisk berger. Hon accepterar människor men värderar sin integritet och personliga sfär väldigt högt. Hon besitter en dos vakt, men också en stark nyfikenhet, vilket gör att hon kan gå fram och kolla och därefter avreagera. Det går fort och det är mycket, precis som en berger ska vara 🙂

Här hennes protokoll:

Moment 1 och 2 – Kontakt och Lek

Här reagerade hon precis som jag trodde, hon har inget emot att hälsa på människor, hänga med går väl an. Men längre än så tänker inte Mide sträcka sig, iaf inte i en så pass framkrystad situation. Hon har inget emot att folk klappar henne, men då ska hon bjuda till, hon gillar inte att folk tränger sig på. Leken är jag inte heller förvånad över, vem vill leka med en person som precis har kladdat på en? Dessutom var leksaken väldigt äcklig tyckte Mide. Den var dyngsur från dagen innan, den var av jeanstyg, stenhård och hade dessutom två stora gummigrejer på sidorna.

 

Moment 3 – Förföljande

Mide jagar inte så mycket, om inte har fått blicken på något vill säga, fåglar är hennes favorit. Här var det lite intressant när den rörde på sig, men när det inte hände mer än så tyckte hon att det fanns bättre saker att göra, typ nosa på plastbitar och passa på att springa till stormatte.

 

Moment 4 – Aktivitet

Inga konstigheter här, hon spanade lite, käkade lite gräs och var lite lagom passiv.

 

Moment 5 – Avståndslek

Här får hon en 1:a för att hon inte går hela vägen fram, för att det ska bli en 5:a ska hunden vara inom en 2-metersradie. Hon visar inget intresse efter att hon har varit framme och kollat heller.

 

Moment 6 – Överraskning

Vad ska man säga? Det går fort och det är mycket 😉

 

Moment 7 – Ljudkänslighet

Inga problem säger Mide! Däremot är det en väldigt stor vattensamling bakom skramlet, hon kunde förstås inte låta bli att kika på vattnet och se om man kunde ta sig ner dit.

 

Moment 8 – Spöken

Här är jag inte heller förvånad, Mide är rätt självgående och tar inte så mycket stöd av mig, skönt iaf att hon inte blir rädd.

 

Moment 9 och 10 – Lek 2 och Skott

Mide tittade på människan och sa mest Eehh, NEJ. Skulle inte tro det. 😉 Hon gick och ställde sig bredvid publiken, inte bredvid stormatte, utan bredvid beskrivaren, svansen var normal och hon tittade normalt på mig. Men hon var väldigt tydlig med att hon inte tänkte gå med på att vara nära den äckliga människan.

När hennes riktiga leksak kom upp var det inga problem att leka, även om hon såg till att hålla sig borta från äckliga människan. Inga problem med skotten, skönt att hon inte kopplar ihop leken innan med skotten.

Jag är som sagt nöjd med Mide, inga direkta rädslor och hon klarar av att avreagera ordentligt, till och med det obehagliga i att bli pillad på kan hon släppa. Duktig vovve!

2 tankar på “MH

  1. Ulrika Örtenberg

    Jag är så stolt över både dig och Mide, ni skötte er alldeles utmärkt idag, det var riktigt roligt att se Mide göra alla momenten och bete sig som förväntat 😉

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s