Agilityhunden Mide

Ojoj, så mycket det är som händer i Mides huvud nu. Hon har stundvis väldigt svårt att koppla av, även här hemma, och är rätt grinig, men vid det här laget har jag lärt mig att det är så Mide fungerar när hon är på väg att utvecklas. Några steg bakåt i ett område, men dubbelt så många steg framåt i ett annat område. Och efter ett tag har det nya landat och hon är jämn igen.

Kolla bara hur fin har blivit i agilityn:

 

 

Första kombinationen är från Silvias foundationkurs som vi gick tillsammans med unghundsgruppen i våras. Mide körde inte hela kombinationer då utan bara några skutt här och där, så det känns som en bra stegringsplan under hösten att gå efter den kursens övningar. Befästa grunderna ordentligt och varva lite med att bara ösa på, det är planen för hösten. Under vintern kommer det nog bli agilityvila så att allt får landa i huvudet ordentligt. Till våren, när hon förhoppningsvis har mognat ordentligt i huvudet så är hon redo för längre kombinationer/banor. Men vi får se, det får ta den tid det behövs helt enkelt.

Fast jag måste nog skryta lite och säga att jag tror nog det kommer bli riktigt bra till slut, måhända är jag lite smått partisk dock. Men hon är grym på att svänga när jag bara är tydlig, kolla t.ex. sista svängen i Silvia-kombinationen (fast då är jag ändå sen). Synd bara att tighta svängar inte är allt i agility 😉

2 tankar på “Agilityhunden Mide

  1. Veronica Thoresson

    Ser finfint ut! Ni kommer bli hur bra som helst! =) Jag röstar på att vi ordnar ett träningsläger i agility för bergéer så att alla vi som tävlar och tränar aktivt kan få lite utbyte av varandra! Skulle vara riktigt, riktigt skoj! =)

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s