Agilitytävling i Ulricehamn

Igår blev det en lång och intensiv dag, men väldigt rolig var den också! Jag, och båda mina föräldrar (helt awesome med föräldrar som har samma intresse) åkte tidigt ner till Ulricehamn. Två lopp för Fala och så var Mide anmäld till hoppettan. Efter tävlingen här i stan i maj så började jag träna lite mer slalomingångar med Fala, men så på Kanonsabotören fick Fala för sig att bli superpåverkad av sitt löp (vilket aldrig tidigare har hänt!). Så vi fick aldrig testa slalomingångar på Kanonsabotören, men igår fick vi göra det, och hon tog båda! Kul att träningen har gett resultat 🙂 Första loppet var hon lite seg i, var nog lite för tidigt för både förare och hund 😉 Men det blev en nolla och tiden räckte till en 4:e plats, så då fick Fala sin första ag-pinne. I hopploppet var hon mer sig själv, fast hon har allt mer att ge, men där fick vi till en jättefin känsla och en nolla. Tiden räckte till en 6:e plats, så en ho-pinne blev det också.

Duktiga Bumbi!

På tävlingen träffade jag Charlotte som har (LMF) Zoccer och Mides halvsyster Jippii (LMF Euforia), väldigt roligt att träffa lite släkt till Mide. Med en väldigt trevlig och duktig matte dessutom!

Förutom Mides släkt så träffade vi Falas uppfödare Annelie, med sig hade hon först två av sina grönisvalpar. Och efter tävlingen hade hon med sig Ess och Larsson. Väldigt roligt att träffa och få prata med en erfaren uppfödare, höra andras tankar och funderingar kring avel. Även om alla kanske inte tycker likadant så är det nyttigt att få höra hur andra arbetar för att driva en ras framåt. Annelie fotade lite på Fala dessutom!

Annelies Larsson, en stor och väldigt gosig kille.

Den väldigt mycket mindre Ess, hon är tyvärr för liten för standarden, men helt i min smak, både till storleken och temperamentet. Om jag någon dag skaffar en largehund så blir det definitivt en belgare, och då en som Ess, fantastisk hund!

Ess är en hejare på att fånga frisbee i luften, snabb och smidig som en katt, skulle nog bli sjukt bra på agility.

Mides lopp vet jag inte om jag ska skratta eller gråta åt, inget som beror på Mide dock. Hon skötte sig fint hela dagen, skällde inte alls på andra hundar och lekte jättefint i slutet av dagen när hon var supertrött. Tyvärr var hennes klass den näst sista för dagen så hon var sjukt trött i huvudet. Men vi är en erfarenhet rikare! 🙂

5 tankar på “Agilitytävling i Ulricehamn

  1. Ann-Sofie, Pascal & Kaos

    Grattis till två pinnar! 😀

    Shit vad läcker Jippii är. Snygg färg! Och snygg stil 😉

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s