Återigen ett återbesök hos ögondoktorn

Nu är vi hemma igen efter några dagar på resande fot. Tävling, viltspår, svampplockande, släktbesök, jordgubbar med glass varje dag och annat roligt har vi hunnit med. Vi funderade på att vara kvar någon dag extra men eftersom Lokes öga började gegga och rinna en hel del igen så var det bara att åka hem och ringa till veterinären för att boka en tid.

Idag var vi till Valla och Loke tyckte det var superskoj, ända tills sköterskan plockade fram tempen, det var inte roligt… Fast han tog det bra, tyckte lite synd om sig själv och när hon var klar så var hon en rolig människa igen 🙂 Veterinären tittade på ögonen, hällde i medel i båda ögonen (båda har kleggat men bara ett har runnit och varit besvärat), lyste med alla möjliga lampor och apparater. Det hon kunde se var att såret är nästan helt läkt, det är bara yttepytte lite kvar, men det är ytligt. Eventuellt att det har blivit lite mer i övre delen på ögat, men även det är pyttelite. Annars såg allt superfint ut! Ingen inflammation, infektion eller något. Inget heller som kan smitta de andra hundarna. Man blir ju lite orolig när det kommer gul gegga, klar vätska, ögat är rött och han knappt vill ha ögat öppet. Konstigt nog så har han inte visat något sånt när såret var värre. Dessutom fick vi order om att sluta med medicinen i fredags, och bara några dagar senare kommer det här.

Nu blir det mer ögondroppar (i båda ögonen), metacam (veterinären tyckte synd om honom) och Zilkeye ett tag. Zilkeye berättade veteinären även kan användas i förebyggande syfte, ska kommas ihåg inför framtida snåriga skogspromenader!

Innan vi fick gå in på rummet vägdes Loke, och nu väger han hela 3,9 kg! :O Men han är perfekt i hullet så han är inte tjock. 3,9 kan jämföras med 3,2 som han vägde när hans ligament gick av för ett antal år sedan. 3,5 vägde han i våras när han blev biten av en hund. Loke är alltså en biff numera! Vilket passar hans personlighet perfekt. Brukar alltid beskriva Lokes ego som större än jordklotet själv, och nu har jag hittat en låt som beskriver honom perfekt 😀

 

”I-I-I work out
When I walk in the spot, (yea) this is what I see (okaay)
Everybody stops and they starin’ at me” 😉

3 tankar på “Återigen ett återbesök hos ögondoktorn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s