Besök hos doktorn

I torsdags förra veckan såg jag att Lokes högra öga vätskade sig, vilket inte är så jättekonstigt egentligen med tanke på att pappisar har rätt så utploppande ögon. Men nu var det mer än vanligt och dessutom under ett par dagar. Kollade om det var något på ögat men jag såg ingenting, ibland kan jag få ta tops om det har fastnat mycket. Tog till slut fram lampa och förstoringsglas och då såg jag en liten, liten grå fläck på ögat. Ingen av hundarna eller katterna har haft problem med ögonen tidigare så jag har verkligen noll erfarenhet när det gäller ögon (Om man bortser från PRA på katterna, men där gentestar man redan när de är små, och visserligen fick vi en PRA-affekterad kattunge, men jag vet inte hur hennes ögon ser ut nu eftersom vi hittade ett nytt hem åt henne rätt så snabbt). Och eftersom jag är lite halvt hypokondriker när det gäller mina djur (när det gäller mig är jag tvärtom-hypokondriker) så sprang tankarna genast iväg till grå starr, PRA och allt annat som kan göra en hund blind.

Ringde till Valla Djurklinik förstås och hörde med dem, men eftersom han inte var besvärad av det, och därmed inte var ett akutfall, så fick jag återkomma efter helgen. Ringde igår och idag fick vi en tid. Under helgen har jag förstås googlat på grå starr och PRA och försökt jämföra Lokes öga med bilder, men inte blivit mycket klokare. Frågade sköterskan i telefon på Valla om grå starr ligger precis på pupillen eller om det kan ligga på ögat men inom pupillområdet, och det visste hon förstås inte.

Och idag har vi varit på Valla, vid det här laget är Loke mer eller mindre stamkund där. Fick träffa en jättesnäll veterinär som Loke tyckte om massvis, fast inte när hon pillade på honom… Loke tycker han har varit på lite för många veterinärbesök och gillar det inte så mycket. Men han är snäll och accepterar all hantering (förutom när dränet skulle tas bort tidigare i vår). Veterinären tittade lite på ögat och hällde på lite vätska och något medel, och om det blev grönt var det bara ett litet sår, och till min lättnad blev det väldigt mycket grönt! Efter att veterinären hade tittat på ögat fick hon massor med pussar i örat av Loke 😀 Nu är det ögondroppar i en vecka som gäller, efter det är det återbesök och då är det förhoppningsvis helt bra igen! Och eftersom han inte var så besvärad av det kan han fortsätta röra på sig som vanligt! 🙂

Det gröna är medlet som har färgat sårområdet grönt.

2 tankar på “Besök hos doktorn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s