Svacka

Det är inte bara Mide som ibland drabbas av svackor och bakslag, ibland gör jag det också. Och just nu har jag en rätt rejäl svacka när det gäller Mide. Hon är inte helt lätt att leva med alltid och just nu känns inget roligt direkt. Den lilla träning vi gör just nu går dessutom urkasst, apporten går visserligen framåt med det går sirapströgt. Vänsterfoten går inte heller bra, hon verkar blanda ihop vänsterfoten med att sätta framtassarna på mina fötter. Resultatet är en frustrerad hund med dålig position och en högertass på min vänsterfot. Någon agility kör vi inte heller eftersom hon haltade till för ett par veckor sedan och jag vill veta patellastatusen innan vi fortsätter.

Jag vet att jag kommer att ta mig ur den här svackan, och det är helt naturligt att det blir svackor då och då, jag har dessutom inte så mycket energi till att börja med. Men det gör det ju inte mindre jobbigt att det känns och är såhär. Och alltid när jag hamnar i en svacka när det gäller Mide så poppar det upp några frågor: Vad är rimligt? Vart går gränsen för vad som är rimligt? Vad är rimligt att orka med? Vad är och vad är inte rastypiskt? Men av gammal vana vet jag att det inte är någon mening att försöka komma fram till något. Det enda som hjälper är att göra något där jag får svart på vitt hur långt Mide faktiskt har utvecklats. Och den här gången blir vårt mål utställningen i Boxholm i februari, det känns lite lagom.

Det är en himla tur för henne att hon i alla fall är gosig och galet söt!

2 tankar på “Svacka

  1. humlespunk

    Toksöt är så sant så 🙂

    Men tråkigt att läsa att ni är inne i en svacka. Hoppas att ni hittar något kravlöst och roligt att hitta på tillsammans, kanske prova på nåt alldeles nytt (?), och komma ur svackan så småningom. Efter regn kommer sol, och allt sånt klyschigt.

    Men jag har lagt till dig i min läslista som sagt, så jag kan kika in här och ser hur det är med er 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s